ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!
Σήμερα 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του συντονιστικού των σωματείων και ομοσπονδιών στους φορείς ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΙΝ, ΕΘΙΑΓΕ & ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή, η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, και ειδικότερα τη ρύθμιση που εισηγήθηκε η κυβέρνηση για διάλυση με την μια η άλλη μορφή (κατάργηση συγχώνευση κλπ) των σημαντικών αυτών φορέων.
Κατά την προσέλευση των διαδηλωτών δημιουργήθηκε ένταση λόγω της προσπάθειας των ΜΑΤ να απωθήσουν βίαια τους διαδηλωτές προκειμένου να μην «ενοχλήσουν» τους προεσερχόμενους κυβερνητικούς βουλευτές, παρά την συγκρτοτημένη και χωρίς προκλήσεις παρουσία των πρώτων. Η παρέμβαση της Λ. Αμμανατίδου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στο να μην πάρει έκταση η ένταση.
Η αγανάκτηση των εργαζομένων ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να αποφύγουν τη σύνδεση της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης λογω του περιεχομένου και της διαδικασίας που προβλέπει η σχετική τροπολογία και που αγγίζει τα όρια κοινοβουλευτικής εκτροπής με την δικτατορία Μεταξά που φέρνει στο νου η σημερινή αποφράδα επέτειος της 4ης Αυγούστου.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι του KKE Kαραθανασόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου.Στην επαφή που είχε η αντιπροσωπεία του συντονιστικού με τα διάφορα κόμματα, την απόλυτη αντιθεσή τους εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς στην τροπολογία αυτή, αλλά και τα κόμματα ΝΔ, ΛΑΟΣ που επέλεξαν επίσης να καταψηφίσουν λόγω των ασαφειών και των προβλημάτων που δημουργεί η συγκεκριμένη, τροπολογία, ασχέτως βέβαια της γενικότερης φιλοσοφίας τους για τον δημόσιο τομέα
Αξιοσημείωτη ομως ηταν η θέση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ κ. Μακρυπιδη, ο οποίος δήλωσε οτι όχι μόνο υποστηρίζει σθεναρά και επιμένει στην τροπολογία αυτή, αλλά έδωσε και το μήνυμα ότι τα επόμενα 3-4 χρονια "θα μπει στη μπρίζα" όχι μονο ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, αλλά και ο στενός δημόσιος τομέας εξαιτίας των ριζικών αλλαγών που σκοπεύει η κυβέρνηση να προωθήσει.
Το μήνυμα αυτό του κ. Μακρυπίδη οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και να αναπτύξουν το αναγκαίο κίνημα αντίστασης.
Το συντονιστικό των σωματείων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς και Φορείς του Δημοσίου που καταργούνται, συγχωνεύονται και συρρικνώνονται. Εργαζόμενοι, αλλά και συνταξιούχοι από διάφορες περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή την ώρα που συζητιόταν η σχετική τροπολογία, απαιτώντας να μην ψηφιστεί, καθώς αυτό θα σημάνει την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. «Ηδη, όλοι οι υπουργοί με τους οποίους έχουμε συναντηθεί κάνουν λόγο για πλεονάζον προσωπικό και για εθελούσιες συντάξεις», είπαν στον «Ρ» εργαζόμενοι. «Οι εργαζόμενοι που είναι να παραμείνουν θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο 9μηνο», πρόσθεταν κάποιοι άλλοι.
Αντιπροσωπεία του συντονιστικού των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ - ΕΟΜΜΕΧ - ΟΠΕΓΕΠ - ΕΙΝ - ΕΘΙΑΓΕ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, συναντήθηκε με βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας τους να καταψηφίσουν την τροπολογία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν προκλητικοί, λέγοντας πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν νέες θυσίες!
Στην απεργιακή συγκέντρωση παρευρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και προτίθεται να καταψηφίσει την τροπολογία.

Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι-μέλη συνδικάτων από τους φορείς που συγχωνεύονται-καταργούνται.
Σε σχέση μετα ΜΜΕ, το ενδιαφέρον είναι για την ΕΡΤ και στην κινητοποίηση συνυπέγραφε (αλλά ούτε απεργιακή κινητοποίηση είχε, ούτε οργανωμένη παρουσία) η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Δεν υπήρχε παρουσία από ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ (που είχε κάνει πριν από καιρό κάποιες συναντήσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης).
Ένας λόγος παραπάνω για να μην κοιμούνται, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη δυσκολία κινητοποίησης εν μέσω αδειών.