Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΟΣΕΙΝ -ΨΗΦΙΣΜΑ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΝ



Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΠΡ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1485
ΤΣΟΧΑ 36 – 11521 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2106426017


Αθήνα, 30-6-2011
       



ΨΗΦΙΣΜΑ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

          Το Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ν ζητάει:

*      Την Συνέχιση της λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ν.Π.Ι.Δ) με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, των αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων του.
Η Αναγκαιότητα της ύπαρξης του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας υφίσταται στην επιτυχημένη μακροχρόνια κοινωνική προσφορά του στη φοιτητική και σπουδαστική μέριμνα, που του προσδίδουν εμπειρία, κύρος και αποτελεσματικότητα και το καθιστούν ως το μοναδικό, βασικό διαχειριστή κοινωνικής ευαισθησίας της Ελληνικής Πολιτείας, απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Την Ενσωμάτωση  αρμοδιοτήτων - δραστηριοτήτων  λοιπών φορέων με συναφές αντικείμενο στο σχήμα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας αντιμετώπισης των θεμάτων διαφθοράς στο θέμα της σίτισης και της συνολικής διαχείρισης της μέριμνας.

*      Στην περίπτωση ίδρυσης νέου φορέα, αυτός θα πρέπει να διαθέτει δημόσιο χαρακτήρα (με νομικό καθεστώς Ν.Π.Ι.Δ)  να προβλεφθούν στην νομοθετική διάταξη τα ακόλουθα:

α) Ολική μεταφορά του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού Ε.Ι.Ν. σε θεσμοθετημένες οργανικές θέσεις, με δεδομένο ότι το προσωπικό βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, καθότι με τον Ν. 3748/2009  οι συνιστώμενες θέσεις εργασίας είναι 953 οργανικές θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ενώ οι υπηρετούντες στο Ε.Ι.Ν στις 30/6/2011 είναι 480 εργαζόμενοι.
Η μεταφορά του προσωπικού να πραγματοποιηθεί χωρίς εξαίρεση καμίας κατηγορίας και θέσης εργασίας.
Εγγύηση των θέσεων εργασίας του προσωπικού χωρίς καμία απώλεια.
β) Καθολική διαδοχή από το νέο φορέα του συνόλου των εργασιακών και μισθοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων Ε.Ι.Ν, σύμφωνα με την  κείμενη εργατική νομοθεσία.
γ) Συνέχιση  και εγγύηση της καταβαλλόμενης αποζημίωσης προσωπικού Ε.Ι.Ν λόγω συνταξιοδότησης (άρθρο 21 του Ν.3144/2003) με το ποσό των 15.000 Ευρώ. (Πρόβλεψη στην νομοθετική διάταξη) 
δ)  Η μισθοδοσία του προσωπικού Ε.Ι.Ν και οι λειτουργικές δαπάνες να καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με συγκεκριμένη καταγραφή κωδικού.
ε) Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει να συνεχισθεί η εκπροσώπηση των εργαζομένων χωρίς κανένα απολύτως κενό χρόνου,  ώστε να υπάρχει ενημέρωση και παρέμβαση επί των σημαντικών θεμάτων που θα απασχολήσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη συνεδρίασή του.
στ) Πρόβλεψη Χρηματοδότησης νέου Φορέα μέσω συγκεκριμένου  
       κωδικού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ/ΠΟΣΕΙΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ