Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ερώτηση στη βουλή Θεόδωρου Καράογλου


ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΛΊΟΥ 2011

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η φήμη για το κλείσιμο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μπαίνουν στη λογική του να αναρωτιούνται εάν τα παιδιά τους θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Ιδρύματος, καθώς παρέχει ουσιαστική μέριμνα σε σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές, η οποία ωστόσο τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει το ΕΙΝ στον κατάλογο των υπό κατάργηση οργανισμών, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την αξιοποίηση του προσωπικού, που «περισσεύει», με κριτήρια ΑΣΕΠ.

«Η κρίση και η ακολουθούμενη από την Κυβέρνηση πολιτική του Μνημονίου, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για οριζόντιες περικοπές και καταργήσεις σημαντικών κοινωνικών φορέων», επισήμανε ο κ. Καράογλου, που κάλεσε την κυβέρνηση να μη βάλει λουκέτο στο Ίδρυμα, ενώ ζήτησε παράλληλα να σταματήσουν οι πειραματισμοί και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.