Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΣΕΙΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 16-09-2011


ΠΟΣΕΙΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΠΡ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1485/83
ΤΣΟΧΑ 36 ΤΚ 11521 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΦΑΞ. 210.6426017






ΑΘΗΝΑ 16/09/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας καταγγέλλει την στάση της Υπουργού Παιδείας που αρνείται, να συναντηθεί με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το μέλλον του ΕΙΝ.

Η Ομοσπονδία είχε καλέσει τους εργαζόμενους του ΕΙΝ σε παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο, στις οποίες παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από Σωματεία όλης της Ελλάδας. Η Υπουργός δεν δέχτηκε να συναντήσει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και το παρέπεμψε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων , ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καταρτιστεί ακόμα τελικό σχέδιο για το ΕΙΝ. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το Προεδρείο παραπέμφθηκε στον Νομικό Σύμβουλο του Γ.Γ. Θρησκευμάτων και τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΙΝ.

Η Υπουργός Παιδείας, στη μοναδική συνάντηση που έκανε με το Προεδρείο πριν από τρεις μήνες, είχε δώσει ρητή υπόσχεση ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με τους Εργαζόμενους και είχε ζητήσει τις προτάσεις τους και τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση σχεδίου βιωσιμότητας για το ΕΙΝ. Όλο αυτό το διάστημα η Διοίκηση του ΕΙΝ αρνείται τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση του σχεδίου για το μέλλον του Ιδρύματος, ενώ σε ερωτήσεις που έγιναν στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Υπουργός έχει ήδη περιγράψει  το βασικό της σχέδιο. 

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την στάση της Υπουργού Παιδείας, που δεν θεώρησε υποχρέωση της να ενημερώσει το Προεδρείο της Ομοσπονδίας του ΕΙΝ, ειδικά την περίοδο αυτή, που  κυκλοφορούν διάφορα σενάρια από ανεύθυνο-υπεύθυνους, για την συρρίκνωση και την διάλυση του ΕΙΝ στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της «δημοσιονομικής  πειθαρχίας» της Τρόικας,  τα οποία επιτείνουν την αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το μέλλον τους.        

Η ΠΟΣΕΙΝ συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις της και ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΙΝ την Δευτέρα 19/9/2011 στη 1μμ θα βρίσκονται στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας  από την Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι τους.

Το Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλης Παναγόπουλος                     Κατερίνα Σταυροπούλου