Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση Πρυτανείας Ε.Μ.Π. σχετικά με την Μεταφορά αρμοδιοτήτων, εξοπλισμού και προσωπικού την μετα των Εστιών του ΕΙΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ε.Μ.Π. 

Η  Πρυτανεία  του  Ε.Μ.Π.  διαπιστώνει  ότι  κάτω  από  τις  παρούσες  συνθήκες  είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στο Ε.Μ.Π.  η Κ.Υ.Α.  ( Αρ. ΦΕΚ 2508/4-11-2011, τεύχος Β΄) στο μέρος που αφορά στο Ίδρυμα  -και για το οποίο το Ε.Μ.Π.  δεν ενημερώθηκε, ούτε καν ερωτήθηκε-, πριν καταρτιστεί από το Ε.Μ.Π.  και τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές ένα λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο που θα διασφαλίζει  την απρόσκοπτη λειτουργία των Εστιών (Φ.Ε.Ε.Μ.Π.-  Ζωγράφου  και  Ν.Ε.Ε.Μ.Π.)  και  την  ασφαλή  ενδιαίτηση  των φοιτητών σε αυτές. 
Επισημαίνεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι είναι δυνατή η λειτουργία των δύο Εστιών (στη μία εκ των οποίων δεν διαμένουν πρακτικά φοιτητές του Ε.Μ.Π.) κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες της συνεχούς απομείωσης του Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π. και της δραστικής απομείωσης των  πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού στο Ίδρυμα η οποία εκτιμάται ότι το 2012 θα φτάσει μόλις το 30% των πιστώσεων του 2008. 
Η Πρυτανεία εκτιμά ότι οι Εστίες εγκαταλείπονται από τη σημερινή Κυβέρνηση ενώ έχουν ήδη απαξιωθεί από όλες τις προηγούμενες, με σημαντικές ποσοτικές και ποιοτικές επιπτώσεις  και  ελλείψεις  στη  Φοιτητική  Μέριμνα,  τις  οποίες  έχει  πολλές  φορές επισημάνει το Ε.Μ.Π., χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. 
Έστω την τελευταία στιγμή καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία να αναθεωρήσουν την Κ.Υ.Α. και να διαμορφώσουν σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ, ένα νέο βιώσιμο σχέδιο, ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες για τους φοιτητές μας. 
Η  απόφαση  αυτή  να  διαβιβαστεί  στα  συναρμόδια  Υπουργεία  και  το  ΕΙΝ  και  να κοινοποιηθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων. 
Διαβάστε εδώ την απόφαση